Of u nu gaat verbouwen, verhuizen of in uw huis blijft wonen: energie besparen is altijd een goed idee. In een energiezuinig huis woont u namelijk prettig én heeft u een lagere energierekening. Daarnaast draagt u bij aan een beter klimaat. De gemeente Capelle aan den IJssel helpt u graag op weg met energie besparen en duurzame energie opwekken.

Daarom organiseren het Energie Collectief Capelle (ECC), het Regionaal Energieloket (REL) en de gemeente samen de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor inwoners van de Paganinibuurt. De buurtactie start na de zomervakantie. Bewoners krijgen een brief met informatie over de actie en hoe zij mee kunnen doen. Verdere informatie volgt.

Zo werkt de Buurtactie Energiezuinig Wonen

Energieadviseurs van het REL onderzoeken vijf van de meest voorkomende woningtypen in de buurt. Voor deze ‘voorbeeldwoningen’ schrijven zij een adviesrapport. Hierin leest u alle stappen die u kunt nemen voor een comfortabeler en energiezuiniger huis. Deze rapporten zijn voor alle bewoners uit de buurt toegankelijk.

Informatiebijeenkomst 

In september organiseren we een informatiebijeenkomst. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen de energieadviseurs over de adviezen en subsidies. Ook krijgt u handige tips om met weinig geld energie te besparen. Tenslotte kunt u uw vragen stellen aan een professionele energieadviseur en aan de vrijwilligers van het ECC. Na afloop krijgt u per e-mail de adviesrapporten van de voorbeeldwoningen.

Vragen?

Heeft u nu al vragen over het verduurzamen van uw woning? Neem eens een kijkje op het Regionaal Energieloket of stap binnen in het Energieloket op het Amnestyplein 3 in Capelle. Het loket is open op donderdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.