Voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto kunt u als ondernemer tot 12% subsidie krijgen. Bij de SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s) is het subsidiebedrag een bepaald percentage van de nieuwprijs, met een maximum van 5.000 euro. Het aanvraagloket is sinds 23 april geopend.

  • Grote onderneming: 7% van netto catalogusprijs bij voertuigcategorie N1. Deze prijs is exclusief btw, inclusief bpm en opties die fabrikant of importeur aanbracht voor kenteken afgifte. Bij een voertuigcategorie N2 met maximum gewicht van 4.250 kilo ontvangt u 7% van verkoopprijs zonder btw.
  • Middelgrote onderneming: 10%
  • Kleine ondernemingen en non-profitinstellingen: 12%

Extra uitstel subsidievaststelling

De bedrijfsauto mag op de datum van de subsidieaanvraag nog niet aan u geleverd zijn en niet op uw naam staan. Het aanvragen van de subsidievaststelling doet u uiterlijk 12 maanden na de datum van de subsidieverlening. Als de levertijd van de bedrijfsauto(‘s) vertraging oploopt, kunt u bij het RVO een verzoek doen tot uitstel van de vaststelling met maximaal 7 maanden. Bij operational lease kan uw leasemaatschappij SEBA aanvragen.

Aanvragen kan op de website van RVO

Lees meer over de Zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s in Rotterdam

Definitief verkeersbesluit zero-emissiezone Rotterdam vastgesteld