Buurtgenoten Kees, Esther, Phyllis en Peter organiseren op dinsdag 6 september om 19.30 uur een bijeenkomst over zonnepanelen (inloop vanaf 19.15 uur, bijeenkomst duurt tot circa 20.30 uur). Zij hebben hun buurkracht gebruikt voor een zonnepanelenaanbod voor de buurten Paradijsselpark en Zandrak. Dat is voor iedereen makkelijker én voordeliger. Hoe meer buren meedoen hoe beter.

Wat kunt u verwachten?

Het buurtteam heeft offertes van leveranciers uit de regio vergeleken. Op de bijeenkomst lichten zij het aanbod, de keuze en de criteria toe. De leverancier kan al uw vragen beantwoorden.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de buurtbijeenkomst? Klik dan hier.

Meer informatie

In de buurten Paradijsselpark en Zandrak zet een ‘buurtteam’, bestaande uit buurtgenoten, zich in voor het verduurzamen van deze buurten. Dit team wil hier de komende tijd zo veel mogelijk bewoners bij betrekken.

In maart 2022 is er een enquête verspreid waarin buurtbewoners naar hun wensen werd gevraagd over verduurzamen. De interesse bleek vooral te liggen bij zonnepanelen, warmtepompen en isolatieglas.

Het buurtteam is pas gestart met het opvragen en vergelijken van offertes voor zonnepanelen. Op basis van een aantal eisen wordt een leverancier gekozen. Tijdens een buurtbijeenkomst (de datum moet nog worden bepaald) wordt het uiteindelijke aanbod aan de buurt gepresenteerd.

Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Capelle aan den IJssel en Stichting Buurkracht. Energie Collectief Capelle wordt betrokken om mee te kijken met de aanbiedingen.