Hoe werkt de buurtactie?

Samen met Regionaal Energieloket en het Energiecollectief Capelle organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel de Buurtactie Energiezuinig Wonen voor de Paganinibuurt. Regionaal Energieloket onderzoekt vijf woningen in de buurt en schrijft hierover een advies met de slimste stappen om
energie te besparen. Deze adviezen presenteren we tijdens de informatieavond op 28 september. De adviezen zijn bruikbaar voor alle Capellenaren met een woning van hetzelfde type die ook uit dezelfde bouwperiode komt. Daarom is de kans groot dat één van de adviezen ook voor uw huis geldt.

Het adviesrapport geeft in stappen aan hoe u het comfort, de kwaliteit en het energieverbruik van uw huis kunt verbeteren. Als u alle adviezen uit het rapport opvolgt, kunt u uw woning aardgasvrij en/of energieneutraal maken. Als u om te beginnen alleen de eerste adviezen uitvoert, bespaart u ook al veel energie. In het rapport leest u een inschatting van de energiekosten die u kunt besparen.

Bent u benieuwd naar het advies voor uw woningtype? Schrijf u dan in voor de informatieavond op 28 september om 19:30 uur in OBS West (Berlioszstraat 11) die Regionaal Energieloket, Energiecollectief Capelle en de gemeente speciaal voor bewoners van de Paganinibuurt organiseren.

Zo meldt u zich (vooraf) aan voor de informatieavond:

• Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties;
• Vul uw postcode in;
• Klik op “Buurtactie Energiezuinig Wonen Paganinibuurt”
• Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.