Wij zien nu drie mogelijkheden, maar de verwachting is dat er meerdere financieringsmodellen beschikbaar komen:

  1. Het Nationaal Energiebespaarfonds: Het Warmtefonds is een afspraak uit het Klimaatakkoord en biedt langjarige financiering tegen een aantrekkelijke rente voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) voor de verduurzaming van woningen. De leningen zijn aan te vragen op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds.

De Energiebespaarlening voor woningeigenaren en de VvE Energiebespaarlening zijn nu ook af te sluiten met een looptijd van 20 jaar. De maximale looptijd voor woningeigenaren was 15 jaar. Door te kiezen voor een langere looptijd, wordt het maandbedrag lager en is het voor meer woningeigenaren financieel aantrekkelijk om duurzame maatregelen te nemen.

Ook VvE’s vanaf 8 appartementen kunnen gebruikmaken van de VvE Energiebespaarlening.

De Energiebespaarlening heeft een aantrekkelijke rente. Zo komt het rentepercentage voor leningen voor particulieren met een looptijd van 15 jaar op 1,9% en voor 20 jaar op 2%. Voor VvE’s bedraagt het rentepercentage voor een lening met een looptijd van 15 jaar 2,1% en voor 20 jaar 2,2%. Kijk op www.energiebespaarlening.nl/rente voor het volledige renteoverzicht.

 

https://www.energiebespaarlening.nl/warmtefonds-van-start-bij-het-nationaal-energiebespaarfonds-2/

De verwachting is dat ook de volgende financieringsmogelijkheden beschikbaar komen:

  1. Dit is een afbetalingsregeling. De kosten worden betaald met uitgespaarde energielasten.
  2. Gebouw gebonden financiering: dit is een lening niet op persoonlijke titel, maar aan een gebouw gebonden.
Naar overzicht