Zelf uw huis isoleren

Het bedrag van € 750,- is bestemd voor materialen om uw dak, vloer of muren mee te isoleren. Denk aan glaswol, isolatieplaten en dampremmende folie. Maar ook aan een brievenbusborstel, deurdranger of aan tochtstrips. Hiermee kunt u zelf of met hulp van anderen aan de slag.

Energie Kadokaart via het Regionaal Energieloket

U ontvangt de Energie Kadokaart via het Regionaal Energieloket. De kadokaart is 62 dagen geldig na uw aanvraag. Meer informatie vindt u bij het Regionaal Energieloket Capelle aan den IJssel.

Met isoleren bespaart u veel energie en geld

Een goed geïsoleerd huis wordt sneller warm, blijft langer warm en tocht minder. Dat is goed voor het milieu, uw woonplezier en uw portemonnee. Door uw huis te isoleren wordt uw huis duurzamer en stijgt de waarde van uw woning.

Weten welke besparing bij u past?

Om u te helpen de juiste keuzes te maken bij het isoleren van uw woning, kunt u nu een gratis adviesgesprek aanvragen ter waarde van € 125,- via het Regionaal Energieloket. Let op: er is een beperkt aantal gratis adviesgesprekken.

Tips om zelf te isoleren

Gaat u zelf of met hulp van anderen aan de slag? En wilt u meer weten over zelf isoleren? Bereid u dan goed voor. Bij Milieu Centraal vindt u uitgebreide uitleg over doe-het-zelf-isolatie.

  1. Wilt u uw dak isoleren, bekijk dan eerst of uw dak geschikt is voor doe-het-zelf-isolatie. Check vervolgens wat er onder de dakpannen zit en kies uw isolatiemateriaal. Maak kieren en naden dicht, bevestig het isolatiemateriaal, breng dampremmende folie aan en werk het dak af. Bekijk meer uitleg over doe-het-zelf-isolatie van uw dak.
  2. Gaat u aan de slag met uw vloer, bekijk dan eerst of u al vloerisolatie heeft. Check daarna of u de onderkant of bovenkant van uw vloer gaat isoleren, of de bodem van de kruipruimte. Kies het isolatiemateriaal, maak gaten dicht, bevestig de folie, bevestig het isolatiemateriaal en laat alles strak aansluiten. Bekijk meer uitleg over doe-het-zelf-isolatie van uw vloer.
  3. Heeft u buitenmuurisolatie in gedachten, controleer dan eerst of uw muren al geïsoleerd zijn. Let ook op schimmel en vochtplekken. Kies vervolgens het isolatiemateriaal en de dikte ervan. Breng het materiaal aan, plaats de dampremmende folie, plak de naden goed af en werk de muur af. Bekijk meer uitleg over doe-het-zelf-isolatie van uw vloer.

Of vraag om tips bij de bouwmarkt waar u uw spullen haalt.

Andere tips om energie te besparen

Natuurlijk helpt het als u uw verwarming een graadje lager zet dan u gewend bent. Of als u bijvoorbeeld radiatorfolie plaatst. We hebben de belangrijkste bespaartips op een rijtje gezet.

Capels Winteroffensief

De Energie Kadokaart is onderdeel van het Capelse Winteroffensief. Dit offensief bestaat uit vier acties:

  1. Energieklussers voor Capellenaren met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, een hoge energierekening en een slecht of matig geïsoleerd huis (label D, E, F of G)
  2. Energie Kadokaarten voor isolatie, voor woningeigenaren met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum, een hoge energierekening en een slecht of matig geïsoleerd huis (label D, E, F of G)
  3. Energieadvies voor VvE’s
  4. Energiemaatregelen voor huurders door woningcorporaties

Meer informatie

De gemeente Capelle aan den IJssel gaf de Energie Kadokaart aan woningeigenaren van een huis met label D of lager, met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum en een hoog energieverbruik. Let op: de actie is verlopen (mei 2023).