Door op de juiste manier voedsel te kopen, koken en bewaren kan veel voedselverspilling in huishoudens voorkomen worden. Voedselverspilling is eenvoudig te voorkomen. Door precies te kopen wat u nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkomt u dat u eten moet weggooien.

Deze tips tegen voedselverspilling:

  • Check uw voorraad in de kast, koelkast en vriezer voordat u boodschappen gaat doen.
  • Maak een planning en boodschappenlijstje.
  • Kook op maat. Gebruik een keukenweegschaal om de porties af te wegen.
  • Bewaar eten op de goede plek; kast, koelkast of vriezer. Dan blijft het langer goed.
  • Zet uw koelkast op 4 graden Celsius. Dat is de ideale temperatuur.
  • Let op de houdbaarheidsdatum.
  • Heeft u restjes over? Gebruik het in een ander gerecht. Eet restjes op als lunch. Houd een kliekjesdag.