Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Een buurvrouw die in actie komt voor genoeg laadpalen in de buurt. De voorzitter van de buurtvereniging die zich verdiept in de inkoop van zonnepanelen. Iemand die met een kringloop app voor de buurt komt. Het kunnen grote dingen zijn, maar ook kleine.

Doe ook iets voor een beter klimaat

Van 30 oktober tot en met 5 november is het de Nationale Klimaatweek. De Klimaatburgemeester van Capelle aan den IJssel deelt zijn of haar verhaal. Of organiseert in die week iets in de wijk. Niet alleen volwassenen, ook jongeren kunnen zich opgeven!

Klimaatsupporters

Het ministerie van EZK hoopt ook dat ‘Klimaatsupporters’ zich aanmelden. Klimaatsupporters zijn bedrijven en organisaties die zich inzetten voor een beter klimaat. Maar bijvoorbeeld ook een sportvereniging, de wijkvereniging of een andere samenwerkingsvorm. Vorig jaar deden er 167 Klimaatsupporters mee.

Meld je aan!

Vorig jaar waren er door het hele land maar liefst 245 Klimaatburgemeesters. Zij zetten zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Met allerlei ideeën inspireerden zij andere mensen in hun omgeving om bewuster om te gaan met het klimaat. Lees de verhalen van de Klimaatburgemeesters van vorig jaar.

Wil je andere mensen in Capelle inspireren om duurzamer te leven? Meld je dan als Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek 2023.

Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober tot en met 5 november 2023. Het is een landelijk initiatief. Burgers, bedrijven en gemeenten worden in deze week extra aangemoedigd om iets te doen voor een beter klimaat. Kijk voor meer informatie op https://nkw2023.nl/.