Capelle een groene en blauwe stad

Gelukkig heeft Capelle aan den IJssel als relatief groene en blauwe stad nog niet te maken met grote overlast. Dat betekent dat er in Capelle al aardig wat groen en water is. Als we rekening houden met extremer weer bij de inrichting en het beheer van de stad kunnen wij zorgen dat er ook geen problemen ontstaan.

Capelle samen voorbereiden op extremer weer

De leidraad is input voor projecten van de gemeente en voor nog op te stellen beleid zoals het Programma Buitenruimte. De stad voorbereiden op extremer weer kunnen we als gemeente echter niet alleen. Daar hebben we iedereen bij nodig. Draag ook uw steentje bij door bijvoorbeeld tegels in de tuin te vervangen door groen of een groen dak aan te leggen. Hiervoor kunt u ook subsidie aanvragen. Via de gemeente, maar ook bij het Hoogheemraadschap. Bekijk hier meer subsidies en acties.

NK Tegelwippen 2022

Omdat we Capelle moeten voorbereiden op extremer weer, willen we samen met Capellenaren meer groen planten in Capelle. Daarom doen we mee met het NK Tegelwippen! Van 21 maart 2022 tot en met 31 oktober 2022 kun je de strijd aan gaan en jouw steentje bijdragen. Letterlijk! Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Later hier meer info over. Bekijk alvast de website van NK Tegelwippen hoe dat er vorig jaar uitzag.

Download en lees hier 'Weerkrachtig Capelle'