In maart 2022 is er een enquête verspreid, waarin buurtbewoners naar hun wensen werd gevraagd met betrekking tot verduurzamen. De interesse bleek met name te liggen bij zonnepanelen, warmtepompen en isolatieglas.

Phyllis: “Tijdens het rondbrengen van de enquêtebrief merkte ik veel enthousiasme in de buurt. Er werd in de korte gesprekjes al kennis uitgewisseld en positief gereageerd op ons initiatief om stapsgewijs Paradijsselpark en Zandrak te verduurzamen.”

Het buurtteam is recent gestart met het opvragen en analyseren van offertes voor zonnepanelen van verschillende leveranciers. Uiteindelijk wordt er op basis van een aantal criteria bij voorkeur één leverancier gekozen. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende type daken van de woningen in Paradijsselpark en Zandrak. Tijdens een buurtbijeenkomst (de datum moet nog worden bepaald) wordt het uiteindelijke aanbod aan de buurt gepresenteerd.

Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Capelle aan den IJssel en Stichting Buurkracht. Ook Energie Collectief Capelle wordt betrokken door de bewoners om mee te kijken met de aanbiedingen van de diverse installateurs.

De activiteiten en voortgang kunnen worden gevolgd via de app van Buurkracht. Deze is gratis te downloaden via de app-store op de telefoon of tablet. Na aanmelding, vind je via je postcode alle lopende projecten in jouw buurt, waaronder deze verduurzamingsactie.