Een laadpaal voor de elektrische auto in de parkeergarage bij een appartementengebouw. Het klinkt logisch, maar is in de praktijk vaak behoorlijk ingewikkeld te realiseren. Het kabinet wil het u als bewoner van een appartement veel makkelijker maken om elektrisch te rijden. Daarom kunnen verenigingen van eigenaars (VvE’s) vanaf nu met subsidie advies krijgen van een deskundige voor het aanleggen van één of meer oplaadpunten. Een oplaadpuntenadvies kan helpen om tot een afgewogen en positief besluit binnen een VvE te komen.

Via de SEEH-regeling kunnen VvE’s 75% van de kosten terugkrijgen, met een maximum van 1.500 euro. Aanvragen kunnen vanaf januari 2022 worden ingediend, met terugwerkende kracht naar 6 oktober 2021. Er is in totaal 900.000 euro beschikbaar.

Wat is een oplaadpuntenadvies?

Een oplaadpuntenadvies is een advies van een bij de Kamer van Koophandel (KVK) ingeschreven deskundig adviseur. In dit advies staat hoe u als VvE op een toekomstbestendige manier één of meer oplaadpunten op de eigen parkeergelegenheid realiseert. Een parkeergelegenheid is bijvoorbeeld een parkeergarage, een halfopen carport of een open parkeerterrein.

Een adviseur moet ter plaatse een inspectie uitvoeren. Als dat nodig is, voorziet de adviseur het advies van een niet-technische samenvatting met daarin alle relevante informatie voor de leden van de vereniging.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van RVO.