Drie kanskaarten vielen in de prijzen. Wethouder Sjoerd Geissler reikte de prijzen uit: “Het doet goed om te zien dat alle kinderen zo enthousiast meededen en hun onverkochte spulletjes kwamen brengen. Dit is een mooie manier om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met recycling en het hergebruik van spullen.”

De eerste prijs (een cadeaubon van 100 euro) was voor Rosalie, de tweede prijs voor Noëlle (een cadeaubon van 50 euro) en de derde prijs voor tweeling Jaxson en Logan (een spellenpakket).

Een tweede leven voor onverkochte spullen

Deze kanskaartenactie organiseren we om kinderen (en ouders) bewust te maken van het netjes achterlaten van de vrijmarkt én dat niet bruikbare spullen als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. Er is op Koningsdag aan het einde van de dag een grote bestelwagen vol bruikbare spullen naar kringloopwarenhuis het Goed gegaan. Wethouder Geissler die zowel duurzaamheid als straatreiniging in zijn portefeuille is blij met de koningsdagactie: “Het mes snijdt aan twee kanten. De kinderen leren over hergebruik én er lag veel minder rommel op straat na de kindermarkt. De buitenruimte was een stuk sneller schoon!”

Byewaste en milieustraat

Zelf nog spullen in huis staan waar u vanaf wilt? Breng het naar een kringloopwinkel of de milieustraat of maak gebruik van de ophaalservice van Byewaste.