De 7-jarige Owen mag met het hele gezin een dagje naar Blijdorp. Wethouder Sjoerd Geissler, die zowel duurzaamheid als straatreiniging in zijn portefeuille heeft, is blij met de actie: “Het doet goed om te zien dat alle kinderen zo enthousiast meededen en hun onverkochte spulletjes kwamen brengen. Dit is een mooie manier om kinderen op een speelse wijze te leren bewust om te gaan met afval en het hergebruik van spullen.”

Een tweede leven voor onverkochte spullen

De gemeente Capelle organiseert deze kanskaartenactie om kinderen (en ouders) bewust te maken van het netjes achterlaten van de vrijmarkt. Ook zien ze dat spullen een tweede leven kunnen krijgen via de kringloop. Op Koningsdag vertrok aan het einde van de dag een grote bestelwagen vol bruikbare spullen naar kringloopwarenhuis Het Goed. Spullen die niet meer bruikbaar waren, zijn apart ingezameld. Die kunnen mogelijk nog als grondstof dienen voor nieuwe producten.

Milieustraat

Heeft u nog spullen in huis waar u vanaf wilt? Breng ze naar een kringloopwinkel of de milieustraat. Irado heeft gratis aanhangers voor u te leen.