Het mocht gelukkig weer: tweedehands spulletjes verkopen op de Kindermarkt tijdens Koningsdag. Maar waar laat je je niet verkochte spullen? Sommigen namen dit weer mee naar huis. Anderen leverden hun niet verkochte spullen bij het inbrengpunt van Irado en Het Goed op het Stadsplein. Kinderen (tot 16 jaar) die dit deden ontvingen een kanskaart voor mooie prijzen, waaronder zelfs een X-box. Maar liefst 170 kanskaarten werden uitgedeeld. De prijswinnaars krijgen na 22 mei persoonlijk bericht.

Een tweede leven voor onverkochte spullen

Bruikbare en niet bruikbare spullen konden worden ingeleverd. Ter plekke werd de aangeboden waar gesorteerd. De bruikbare spullen –  8 bomvolle rolcontainers –   gingen naar kringloopwarenhuis Het Goed. Vooral veel speelgoed en boeken werden ingeleverd, maar ook kleding, keukengerei en huisraad. De kanskaartenactie was een mooie gelegenheid om kinderen bewust te maken van het belang van recyclen.

Byewaste en milieustraat

Spullen niet ingeleverd en wil je er toch nog van af? Breng het dan zelf naar een kringloopwinkel of de milieustraat of maak gebruik van de ophaalservice van Byewaste.