Creatieve oplossing voor hergebruik van afval

Studenten en pas-afgestudeerden gaan in een wedstrijd, de Circular Challenge op onderzoek uit en zoeken naar oplossingen waarin ons afval steeds opnieuw wordt hergebruikt. Afval heeft namelijk waarde in plaats van dat het waardeloos is. In de Circular Challenge zijn verschillende groepen studenten aan de slag die onder begeleiding van een afvalinzamelaar een afvalstroom onderzoeken. De gemeente Schiedam, Capelle en Irado begeleiden een groep studenten die een circulaire oplossing zoeken voor de afvalstroom etensresten. Want misschien zijn er wel andere oplossingen te bedenken dan er compost of groen gas van maken. Andere teams gaan aan de slag en zoekt onder andere naar nieuwe circulaire bestemmingen voor foam, spaanplaat en gips

De studententeams strijden tegen elkaar. Op 7 juli wordt de winnaar bekend gemaakt in een feestelijke finale in BlueCity.

BlueCity Circular Challenge

De Circular Challenge biedt gevestigde bedrijven de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst door binnen zes weken een schaalbaar product te ontwikkelen uit een eigen reststroom. Deelnemers staan daarmee aan de wieg van kansrijke startups en veelbelovende innovaties.

De Circular Challenge wordt begeleid door circulaire pioniers, design thinkers en financieel experts. Het meest veelbelovende idee biedt business kansen voor deelnemende organisaties en voor deelnemers die circulair willen ondernemen. Zo zorgen we samen voor innovatieve oplossingen binnen bedrijven en bouwen we aan een rijk circulair netwerk. (bron: BlueCity)