Warmtebeelden met een drone

Samen met Aeroscan maakt de gemeente warmtebeelden van de buitenkant van de woningen van een tiental appartementencomplexen in Capelle. Een warmtebeeld is een foto van een gebouw waarbij ‘warmtelekken’ zichtbaar worden. Dit zijn plekken waar warmte uit het appartement naar buiten ‘lekt’. Dat is zonde, want warmtelekken zorgen voor minder wooncomfort en een hoge energierekening. Naast de foto’s uit de lucht met de drone, worden ook foto’s vanaf de grond gemaakt met een camera op statief. De combinatie van lucht- en grondfoto’s zorgt voor een compleet overzicht van het gebouw. Met deze beelden kan de Vereniging van Eigenaars besluiten welke maatregelen genomen kunnen worden om het gebouw duurzamer te maken.

Samen aan de slag met verduurzamen

Steeds meer bewoners en bestuurders van een Vereniging van Eigenaars gaan samen aan de slag met verduurzamen. Ook in Capelle. Wethouder Duurzaamheid Nico van Veen ziet dat steeds meer Capellenaren kiezen voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie van hun woning. “Zo’n warmtescan geeft de bewoner inzicht in mogelijke warmtelekken. Door goede isolatie houd je de warmte binnen: prettig voor het wooncomfort en de portemonnee. En daarbij ook voor het milieu!”

Bij u in de buurt

Wilt u weten of bij u in de buurt ook warmtebeelden met een drone worden gemaakt? Op de website www.aeroscan.nl/support ziet u in welke straten de drone zijn vluchten in Capelle maakt. Deze planning wordt dagelijks bijgewerkt in verband met de weersomstandigheden.