Vooraf waren een aantal cursisten sceptisch. ‘Verduurzamen kost altijd geld’, vertelt een cursist. Maar na drie intensieve middagen was hij om. ‘Ik ben nu zo enthousiast dat ik het nieuwe bestuur zo ver wil krijgen te gaan verduurzamen. Ik heb de cursus met plezier gevolgd’.  Andere cursisten vulden hem aan: ‘Ik weet nu veel beter hoe een VvE bestuur (hoort) te functioneren’. En weer een ander vertelde ‘Ik heb veel opgestoken, vooral over de splitsingsakte’. ‘De trainers beschikken over enorm veel kennis en wisten dat op een plezierige manier over te brengen.’

De trainers deelden dus veel informatie en theorie. De uitwisseling tussen de cursisten van ervaringen en voorbeelden waar anderen mee worstelen, bleek minstens zo waardevol.

Op de laatste cursusmiddag feliciteerde wethouder Nico van Veen de cursisten. Hij overhandigde aan elke cursist een certificaat.

Worden de cursisten nu aan hun lot overgelaten? ‘Zeker niet’, vertelt Suzan Mannens, projectleider energietransitie bij de gemeente Capelle. ‘Alle cursisten kunnen vanaf de start van de cursus een jaar lang onbeperkt gebruik maken van de bouwkundige en juridische helpdesk van VvE Belang.’ Op www.vvebelang.nl leest u meer over de diensten van VvE Belang.

Elke VvE-bewoner, of deze nu de cursus heeft gevolgd of niet, kan terecht bij de Capelse VvE Helpdesk. Astrid Kennis is elke vrijdag van 10.00-14.00 uur in het Energieloket op het Amnestyplein 3 voor vragen van VvE’s. Zij is bereikbaar op a.kennis@capelleaandenijssel.nl en via 06-24623519.

Er zijn nog geen concrete plannen voor een herhaling van deze cursus. Heeft u interesse? Stuur een bericht naar Astrid Kennis via bovenstaande gegevens.