Dankzij de doneerringen belanden de statiegeldflesjes- en blikjes niet bij het afval of op straat, maar kan een ander die inleveren bij de supermarkt. De doneerring zorgt niet alleen voor minder (zwerf)afval, maar ook voor een extra zakcentje voor wie de blikjes en flesjes meeneemt. De ring wordt in Duitsland al in meer dan honderd steden gebruikt en ook steeds meer Nederlandse gemeenten plaatsen doneerringen rondom de afvalbakken.

Initatiefnemer

Gemeenteraadslid Alain Molengraaf van Leefbaar Capelle maakte zich hard voor de plaatsing van de ringen, waarop een toezegging van Wethouder Sjoerd Geissler (straatreiniging en afvalinzameling) volgde. Alain Molengraaf: ”De ringen worden in steeds meer steden in binnen- en buitenland ingezet. Als Leefbaar Capelle zijn we blij dat ze nu ook in Capelle zijn geplaatst. Hiermee helpen we niet alleen de circulaire economie een handje, maar ook de Capellenaren die het extra statiegeld goed kunnen gebruiken.”

Wethouder Geissler: ”We willen een schone gemeente zijn en het inzetten van de doneerring kan daar positief aan bijdragen. We hopen dat het idee om een ander te steunen met uw statiegeld, mensen stimuleert om de blikjes en flesjes in de ring te plaatsen. Daarmee voorkomen we niet alleen onnodig afval, maar kijken we ook wat meer naar elkaar om”.

10 doneerringen

Er zijn in totaal 10 ringen geplaatst, verspreid over de hele gemeente. Daarbij is gekozen voor goed zichtbare afvalbakken op locaties waar veel mensen samenkomen. U vindt ze hier:

  • In en rondom Winkelcentum de Terp
  • In het Schollebos (bij het Pannenkoekenhuis en de Skatebaan)
  • Rondom Winkelcentrum de Koperwiek