Maak gebruik van de hogere temperaturen. Stop wasgoed niet in de droger, maar hang het buiten op. De zon en warme lucht drogen de schone was snel. Ook op minder zonnige dagen droogt was in de zomer snel. Als het maar droog is.

Houd het binnen koel

Een ventilator en airco zorgen in de zomer voor verkoeling in huis. Dit kost wel extra energie, vooral als deze de hele dag aan staan. U kunt uw woning ook op een simpele manier koel houden zonder energie te gebruiken. Houd de zon zoveel mogelijk uit huis. Door overdag de gordijnen dicht of zonwering naar beneden te houden, warmt de woning minder snel op. Sluit ook deuren en ramen. Open deze pas wanneer het buiten koeler is. Zet ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends ramen en deuren tegen elkaar open.

Gebruik minder stroom

In de zomer is het langer licht. Een lamp is daardoor pas laat in de avond nodig. Gebruik een bewegingssensor of een tijdklok voor verlichting buiten. Loop een rondje door uw huis en kijk of er geen lampen aan staan. Doordat het langer licht is, valt het minder op als de lamp blijft branden. Voorkom sluipverbruik van elektrische apparaten. Schakel apparaten helemaal uit door de stekker uit het stopcontact te halen. Of gebruik een doordrukstekker of standby-killer.
Laat de koelkast- en vriezerdeur zo min mogelijk openstaan. Zet de koelkast en vriezer niet kouder dan nodig. En laat kinderen lekker buiten spelen in plaats van te gamen.