Op de foto van links naar rechts: Sjoerd Geissler (Wethouder Duurzaamheid en Wonen), Don Pasanea (Woonzorg), Arthur Oerlemans (Woonbron) en Hedy van den Berk (Havensteder).

Het Capels Woonconvenant werd op 6 maart ondertekend door de betrokken partijen. De woningcorporaties gaan maatregelen nemen om de energierekening van huurders met energiearmoede te verlagen. Wethouder Sjoerd Geissler: “De extra inzet moet leiden tot een lagere energierekening van de bewoners en mag niet leiden tot een hogere huur.”

Verhuurders gaan extra verduurzamen

De corporaties werken al aan het verduurzamen van hun sociale huurwoningen, maar met de bijdrage van de gemeente kunnen zij nog meer doen. De wethouder licht toe: “We hebben de corporaties om plannen gevraagd waarmee huurders kunnen besparen op hun energierekening. Denk aan het vervangen van enkel glas of het plaatsen van tijdschakelaars in algemene ruimten.”

Goed voor de portemonnee en het milieu

Deze winter zijn de energieprijzen omhoog geschoten, waardoor meer mensen moeite hebben om hun energierekening te betalen. “Door de huizen aan te pakken helpen we de bewoners en het milieu tegelijkertijd”, vertelt de wethouder. “In een duurzame woning is het ook vaak comfortabel en betaalbaar wonen.”

Capels Winteroffensief

“We hebben meerdere acties in gang gezet om energiearmoede terug te dringen”, vertelt Sjoerd Geissler. “Er gaan deze dagen Energieklussers langs de huizen en er loopt een proef met Energie Kadokaarten voor isolatie, voor mensen met een eigen woning. Ook helpen we VvE’s met advies over samen energie besparen. Veel hulp dus, voor een grote groep mensen.”