4.451 tegels eruit in Capelle aan den IJssel

Het NK Tegelwippen werd voor het derde jaar op rij georganiseerd. Capelle aan den IJssel deed voor het eerst mee en daagde Krimpen aan den IJssel uit voor een onderlinge wedstrijd. Capelle aan den IJssel wipte 4.451 tegels, Krimpen aan den IJssel 3.695 tegels. Daarmee scoorde Krimpen meer tegels per inwoner en won de onderlinge wedstrijd.

Wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid): “Ik wil de gemeente Krimpen aan den IJssel feliciteren met hun overwinnig en natuurlijk alle Capellenaren bedanken die tegels hebben gewipt. Mooi om te zien dat mensen hun directe leefomgeving zoveel fijner maken. Met onze deelname aan het NK Tegelwippen wilden we iedereen enthousiasmeren om Capelle een stukje groener te maken en dat is gelukt!”

Het NK bewijst dat het niet alleen een ludieke strijd is, maar ook daadwerkelijk vergroening oplevert. Van mini-tuintjes tot vergroende schoolpleinen en van private tuintransformaties tot grote buurtprojecten: heel veel mensen staken de handen uit de mouwen. In totaal zijn er in Nederland 2.814.011 tegels gewipt en is er ruim 250.000 m² vergroend. Dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden!

Minder steen, meer groen: veel impact

Hoe meer bewoners tegels vervangen door groen, hoe minder wateroverlast er is en hoe meer de grond weer als spons funcioneert. Groen koelt de stad tijdens steeds vaker voorkomende hittegolven en zorgt voor meer biodiversiteit. Het draagt bij aan onze gezondheid, welzijn en sociale cohesie. En, omdat groen zorgt voor een prettige leefomgeving, helpt het bedrijven bij het aantrekken van talent. Kortom, groen in onze nabije leefomgeving is van grote maatschappelijke en economische waarde.

Fotograaf: Jan Kok.