Niet eerder groeide het aantal zonnepanelen in Capelle zo snel. De gemeentelijke doelstelling van 70.000 zonnepanelen is hiermee ruim gehaald. Capelle kan met zonne-energie de grootste stappen zetten in de verandering naar een stad die alleen nog maar gebruik maakt van duurzame energie.

Doel aantal zonnepanelen ruim gehaald

Sjoerd Geissler (wethouder Duurzaamheid) is trots op dit resultaat: “De snelle toename van zonnepanelen op daken maakt de verandering naar een duurzame stad goed zichtbaar. Mede door de hoge energieprijzen groeide het aantal zonnepanelen vorig jaar met een recordaantal. Hierdoor is de Capelse doelstelling van 70.000 zonnepanelen ruim gehaald.” Toen de gemeenteraad dit doel in 2019 vaststelde, was er de nodige twijfel of dit aantal wel haalbaar zou zijn. Er lagen toen nog geen 20.000 panelen in Capelle. Geissler vervolgt: “De komende jaren willen we het aantal zonnepanelen in de stad nog eens ruim verdubbelen, tot 155.000 eind 2026. Naast daken willen we hiervoor ook carports op parkeerplaatsen en gronden langs de snelwegen gebruiken. Hiermee draagt Capelle bij aan het opwekken van voldoende duurzame energie in Nederland.”

Op https://stadsatlas.capelle.nl kunt u zien waar zonnepanelen in Capelle liggen en welke wijk de meeste zonnepanelen telt.

Zonnepanelen op het dak van VvE’s

Ongeveer 1 op de 3 woningen in Capelle maakt onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Het plaatsen van zonnepanelen op het gemeenschappelijke dak van een VvE is een ingewikkelder proces, maar ook hier worden mooie resultaten geboekt. Zo plaatste VvE Bijendans 9 t/m 23 (oneven) en Reidans 22 t/m 40 (even) recent zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak voor 10 woningeigenaren. Sjoerd Geissler feliciteerde het bestuur van de VvE met dit mooie resultaat.

Ook interesse in zonnepanelen?

Voor vragen over zonnepanelen kunnen Capellenaren terecht bij de duurzaamheidspartner van de gemeente, het Regionaal Energieloket (088 – 525 41 10). Daarnaast zijn bewoners van harte welkom in het Capels Energieloket op het Amnestyplein. Het Capels Energieloket is geopend op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Voor VvE’s met vragen over zonnepanelen en over te nemen stappen is op vrijdag in het Capels Energieloket VvE-expert Yke Rippen beschikbaar voor advies. E-mailen kan ook naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl.