Tijdens het NK Tegelwippen gaan ruim 100 gemeentes in Nederland de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken en bomen om tuinen groen(er) te maken. De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners eruit haalt wint de Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin veranderen maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijzen.

Ga de strijd aan!

Wethouder Nico van Veen: “Ik roep alle Capellenaren op om de strijd met Krimpen aan te gaan. Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar gaat het erom zoveel mogelijk tuinen groener te maken. Dat is waar de gemeente naar streeft. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Capelle meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Maar bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor iedereen.”

Vanaf 21 maart kan iedereen meedoen. Lees de spelregels op www.nk-tegelwippen.nl en meld op die website je gewipte tegels aan. Op www.nk-tegelwippen.nl/rivalen/capelle-krimpen is te zien hoe de strijd tussen Capelle en Krimpen gaat. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2022. Wethouder Van Veen: “Laten we ervoor zorgen dat Capelle hoog eindigt bij het NK Tegelwippen en dat we in ieder geval Krimpen verslaan”.

Subsidie voor meer groen

Capellenaren die minstens 15m2 van hun tuin groener maken kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Meer informatie over deze subsidie op www.schielandendekrimpenerwaard.nl/samenwaterproof. Ook is het mogelijk om via de gemeente een gratis geveltuin aan te vragen. Ga naar www.duurzaamcapelle.nl/subsidies-en-acties voor meer informatie.