De Vries en Verburg Bouw is volop bezig met de bouw van de zwembad – sporthal combinatie aan de Alkenlaan/Pelikaanweg. Met het toepassen van diverse duurzame technieken en in combinatie met de gekozen materialen gaat er een bijzonder duurzaam complex ontstaan. In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente worden de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting.

Indeling accommodatie
De toekomstige sporthal wordt van alle gemakken voorzien voor gebruik door het primair- en het voortgezet onderwijs en diverse Capelse sportverenigingen. De sporthal is middels vouwwanden op te delen in 4 secties. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijd bad met een bassin maat van 25 bij 16 meter, bestaat uit 6 banen en is 2,5 meter diep. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.

Faciliteiten
Zowel de sporthal als zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Buiten de accommodatie wordt een grote fietsenstalling gemaakt en komt er voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers.

Lees meer over dit project op: www.capellebouwtaandestad.nl/zwembad.