Capelle wil een duurzame en groene stad zijn. Steeds meer Capellenaren kiezen voor elektrisch vervoer en dat zorgt voor grote behoefte aan laadpalen. De gemeente Capelle neemt nu een verzamelverkeersbesluit waardoor de 205 laadpalen (met 410 oplaadpunten) sneller kunnen worden geplaatst. Wethouder Nico van Veen daarover: “De aanvraag voor een laadpaal kan nu sneller worden behandeld waardoor Capellenaren ook sneller een laadpaal in hun buurt hebben staan. Dat helpt om elektrisch rijden te stimuleren. Elektrisch vervoer verlaagt de energiebehoefte en zorgt direct voor schonere lucht in de stad. Ik ben blij en trots dat steeds meer Capellenaren de stap zetten om een elektrische auto te rijden.”

Verzamelverkeersbesluit

Per laadpaallocatie is normaal gesproken een verkeersbesluit, inclusief bezwaartermijn van zes weken, noodzakelijk. Door voor 205 locaties een verzamelverkeersbesluit te nemen, hoeft bij toekomstige aanvragen niet per laadpaal een aparte procedure te worden doorlopen. De aanvraagtijd wordt hiermee met zo’n drie maanden verkort.

Op dit kaartje staan naast bestaande ook toekomstige laadpaallocaties in Capelle aan den IJssel. Aanvragen van laadpalen kunnen worden gedaan via www.laadpaalnodig.nl.

Capellenaren die geïnteresseerd zijn om meer te weten over duurzaamheid en bijvoorbeeld het laadpalenbeleid van de gemeente kunnen zich gratis aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van Duurzaam Capelle. Ga daarvoor naar www.duurzaamcapelle.nl/nieuwsbrief.

Besluit ter inzage

Het besluit en de daarbij behorende tekeningen liggen vanaf 1 juni 2022 ter inzage in het gemeentehuis. De kaart met bestaande en toekomstige laadpaallocaties kan worden bekeken op http://stadsatlas.capelle.nl. De kaart staat onder het thema Mobiliteit in de Stadsatlas. Of zoek via de zoekbalk op ‘Laadpalen’.