Welke duurzame warmteopties?

Wat verstandig is om te doen, hangt af van de verwachte aardgasvrije warmteoptie voor uw buurt en wanneer deze verwacht wordt. Dit kunt u zien op de warmtekaart. Let op: de warmtekaart laat de uitkomst op buurtniveau zien. De verwachte warmteoptie hoeft niet voor alle gebouwen in een buurt de meest logische optie te zijn. Zeker wanneer de bebouwing in een buurt divers is, kan de warmteoptie per gebouwtype verschillen!

Als de verwachte warmteoptie in uw buurt een warmtenet (na 2030) of een elektrische warmtepomp is, kunt u bij vervanging van de cv-ketel nadenken over de aanschaf van een hybride warmtepomp. Dit ligt het meest voor de hand bij eengezinswoningen en bedrijfsgebouwen. Voor een hybride warmtepomp moet het gebouw in ieder geval matig geïsoleerd zijn. Als dit niet het geval is, dan is het advies om eerst aan de slag te gaan met isoleren.

Als er voor uw buurt nog geen duidelijke voorkeur is, kunt u ook bovenstaand advies volgen.

Als de verwachte warmteoptie in uw een buurt een warmtenet is voor of rond 2030 (Molenbuurt, Florabuurt, Bloemenbuurt Oost, Bloemenbuurt West en Akker/Haagwinde) dan is het advies om goed te kijken naar het rendement van de nieuwe cv-ketel en naar het huren van een cv-ketel. Als de nieuwe cv-ketel nog minimaal 6 jaar (en/of langer) meekan voordat het gebouw kan overstappen op een warmtenet, dan is een nieuwe ketel kopen op termijn goedkoper dan het huren van een cv-ketel. Aanschaf van een hybride warmtepomp in deze buurten wordt niet geadviseerd. Ook in deze buurten is het natuurlijk verstandig aan de slag te gaan met isoleren.

Onafhankelijk advies over mogelijkheden

Het Regionaal Energieloket geeft u graag onafhankelijk advies over mogelijke oplossingen.

Het Regionaal Energieloket is het officiële Energieloket voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Het Regionaal Energieloket adviseert onafhankelijk, waardoor u kunt vertrouwen op betrouwbaar, objectief advies over het verduurzamen van uw woning.

Website: www.regionaalenergieloket.nl
Email: vragen@regionaalenergieloket.nl
Telefoonnummer: 088 – 525 4110
Bereikbaar van ma. – vr., 09.00-17.30 (lokaal tarief)

Logo Regionaal Energieloket

Wat kunt u nu al doen?

Om ervoor te zorgen dat uw cv-ketel zo lang mogelijk werkt, is het belangrijk dat u jaarlijks de onderhoudscontroles laat uitvoeren. Dan is de kans kleiner dat u op korte termijn uw cv-ketel moet vervangen. Ook is energie besparen altijd goed. Dit brengt extra comfort (minder tocht) én zorgt voor lagere energiekosten. En heeft u plannen om uw keuken te veranderen? Schakel dan alvast over op elektrisch koken.