Heeft u nog kleine elektrische apparaten in huis liggen die u niet meer gebruikt? Of die u zelf niet meer kunt maken? Vaak verdwijnen deze spullen bij het restafval, terwijl we deze afgedankte spullen nog prima kunnen hergebruiken. Of kunnen recyclen. Tijdens de Week van de Duurzaamheid van 4 oktober tot en met 8 oktober kunt u deze spullen gratis inleveren in de daartoe behorende container in de hal van het gemeentehuis, aan de Rivierweg 111.

Welke spullen mag u inleveren in de container?

  • Kleine elektrische apparaten:
    • met stekker: zoals stofzuiger, koffiemachine, LCD-scherm, computer, haardroger/föhn, blender/keukenmachine, keramische kookplaten, strijkijzer, afstandsbedieningen, en kabels
    • met batterij: zoals scheerapparaten, gamespullen, fotocamera, afstandsbediening, tandenborstel
    • Niet toegestaan: grote elektrische apparaten, zoals televisie, wasmachine, koelkast, vriezer etc.

De apparaten worden bij het Repair Café afgegeven om te kijken of ze eventueel nog gemaakt kunnen worden. Zo kunnen we iemand anders nog blij maken! Kunnen de spullen niet gemaakt worden? Dan worden deze gebracht naar de milieustraat op de gemeentewerf.

Repair Café
Het Repair Café Capelle is het duurzaamste Repair Café van de meer dan 400 locaties in Nederland. Afgelopen jaar zijn de meeste reparaties uitgevoerd op de locatie aan de Wiekslag. Inmiddels is er in Schollevaar een tweede locatie geopend.

Middelwatering
Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3.
Elke donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

Schollevaar
Huis van de Wijk, Stationsplein 20 (ingang achterzijde).
Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00-12.30 uur.