De hele week (5 t/m 10 oktober) 

Helaas is vanwege de Corona-maatregelen Het Energieloket gesloten.  Heb je vragen over het verduurzamen van jouw woning, stuur een bericht aan duurzaam@capelleaandenijssel.nl en we komen bij je terug.

Ook dit jaar serveren De Bank (Stadsplein1) en In den Boekenkast (Stadsplein 3) weer een speciaal duurzaam 3-gangen menu.

Programma van dag tot dag

Maandag 5 oktober
Basisschool het Ontdekrijk – 10:00 – 11:00 uur
Op basisschool het Ontdekrijk komen Wethouder Nico van Veen, Stichting Blick en Coöperatie ZonKracht Capelle bijeen om de samenwerking rondom het geplande zonnepanelen postcoderoos project op het dak van het Ontdekrijk te bekrachtigen. In dit project kunnen bewoners rondom de postcode van de school meedoen door lid te worden van de Coöperatie ZonKracht Capelle.

Deze bijeenkomst zal virtueel worden gehouden en is verplaatst naar donderdag 8 oktober.

Bezoek de WoonWijzerWagen – 10:00 – 18:00 uur
De WoonWijzerWagen staat vandaag in Capelle Schenkel op de hoek Schenkelse Dreef/Wingerd. Wilt u een lagere energierekening, kom dan vooral langs in WoonWijzerWagen. Speciaal in de bus aanwezig onze projectleider warmtetransitie en een energiecoach, zij gaan graag met u in gesprek over de besparingen die voor u makkelijk haalbaar zijn. Koffie staat klaar.

Robin en Scrappie veroveren Capelle – 13:00 – 14:00 uur
Wethouder Harriet Westendijk reikt op basisschool De Catamaran het Duurzame Denk en Doe-boekje uit voor groepen 6 en 7. “Robin en Scrappie in Duurzaam Capelle”, inspireren kinderen om zelf duurzame stappen te zetten en hun omgeving ook in duurzame actiemodus te krijgen. Kijk het boekje even in (goed naar beneden scrollen) met deze link, maar het is ook mogelijk om het boekje hier te downloaden.

Online bijeenkomst verduurzaming VvE’s – 19:30 tot 21.30 uur
Tijdens deze online bijeenkomst/webinar worden Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) geïnformeerd over de energietransitie en de routekaart aardgasvrij. Verder informatie over het verduurzamen van gebouwen en de financieringsmogelijkheden ervan. Uiteraard met concrete praktijkvoorbeelden zodat je weet hoe je slim aan de slag kunt met jouw VvE! Meld via deze link

Dinsdag 6 oktober
Bezoek de WoonWijzerWagen – 10:00 – 18:00 uur
De WoonWijzerWagen staat vandaag in Capelle Schollevaar op het Pier Panderplein bij winkelcentrum Picassopassage. Wilt u morgen al aan de slag om zonder grote investeringen energie te besparen? Dan betaalt een bezoekje aan de WoonWijzerWagen zich altijd uit. Ook voor de grotere investeringen op het gebied van duurzaam en comfortabel wonen bent u hier aan het juiste adres.

Bezoek een verduurzaamde VvE – Om 11:00 en om 14:00 uur
VvE ’s-Gravenstate ontvangt kleine groepjes collega VvE-vertegenwoordigers voor rondleidingen om te zien hoe zij het gebouw hebben verduurzaamd met een nieuw dak, zonnepanelen, ander glas, slimme voordeuren, aangepaste rookgaskanalen etc. Aanmelden kan via duurzaam@capelleaandenijssel.nl

Circulair Ondernemen Loont! – 15:45 – 17:15 uur
Live vanuit het Isala Theater begint om 15.45 uur het interactieve symposium/webinar over circulair ondernemen. Leer tijdens deze virtuele bijeenkomst dat samenwerking op gebied van duurzaamheid loont, wat kansrijk is en hoe je circulair zakendoen van de grond kunt krijgen.

Deze bijeenkomst leent zich bij uitstek om met uw hele business team te participeren. Geen theorie of vergezichten, maar juist de praktijk en hoe ondernemers een vliegende start maken. Deze bijeenkomst gaat over co-creatie. In de hoofdrol ondernemers die meedoen aan de Circular Challenge van de Rabobank, maar ook prachtige voorbeelden van succesvolle projecten buiten Capelle. Een aanrader voor alle bedrijven in Capelle aan den IJssel om hier kosteloos aan deel te nemen. Meld je aan via Circulair Ondernemen Loont!

Woensdag 7 oktober
Bezoek de Milieustraat – 14:00 – 16:00 uur
Kinderen zijn in kleine groepjes én op inschrijving welkom om een kijkje te nemen op de Milieustraat (op de Groenedijk 12). Ook hier zijn de Coronamaatregelen van kracht, dus kom op de fiets en houd je aan de 1,5 meter afstand-regels. . Laat ons weten via mail duurzaam@capelleaandenijssel.nl met hoeveel kinderen je wilt komen en geef indien mogelijk ook een telefoonnummer door.

Donderdag 8 oktober
Bezoek het RepairCafé – 11:00 – 17:00 uur
Vandaag een extra lange opening van het RepairCafé in wijkgebouw de Fluiter. Wat doe je met een broodrooster, die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet! Bij het RepairCafé draait het allemaal om repareren. Er staan diverse vaklieden klaar, bijvoorbeeld elektriciens en fietsenmakers. Zij helpen bij alle mogelijke reparaties tegen een vrijwillige bijdrage.

Bezoek een verduurzaamde VvE – Om 11:00 en om 14:00 uur
VvE ’s-Gravenstate ontvangt kleine groepjes collega VvE-vertegenwoordigers voor rondleidingen om te zien hoe zij het gebouw hebben verduurzaamd met een nieuw dak, zonnepanelen, ander glas, slimme voordeuren, aangepaste rookgaskanalen etc. Aanmelden kan via duurzaam@capelleaandenijssel.nl

Online bijeenkomst Warmtetransitie & Isolatie – 19:30 – 21:00 uur
Live vanuit de Gemeentewerf is een onlinebijeenkomst/webinar voor alle inwoners te volgen. Twee interessante onderwerpen, drie sprekers. We starten met de warmtetransitie en zoomen in op de belangrijkste kansen, ontwikkelingen en obstakels voor o.a. een aardgasvrij Capelle. Wat de planning ook is, isolatie is altijd slim. Het Energie Collectief Capelle (ECC) geeft samen met de WoonWijzerWinkel een presentatie over het wat er komt kijken bij woningisolatie en welke keuzes er zijn. Meld je aan via deze link

Vrijdag 9 oktober
Gastcolleges Duurzaamheid – 09:00 – 15:00 uur
Collega’s van team Duurzaamheid van de gemeente staan in de startblokken om een gastcollege over duurzaamheid te geven. Dit kan in principe elke dag van de Week van de Duurzaamheid, maar ook op een later tijdstip. Stuur een mail aan duurzaam@capelleaandenijssel.nl en geef aan voor welke groep of schooltype het is en waar bijzondere interesse naar uitgaat. Dan vinden wij de juiste inspirator!

Bezoek de Milieustraat – 14:00 – 16:00 uur
Kinderen zijn in kleine groepjes én op inschrijving welkom om een kijkje te nemen op de Milieustraat (op de Groenedijk 12). Ook hier zijn de Coronamaatregelen van kracht, dus kom op de fiets en houd je aan de 1,5 meter afstand-regels. Laat ons weten via mail duurzaam@capelleaandenijssel.nl met hoeveel kinderen je wilt komen en geef indien mogelijk ook een telefoonnummer door.

Zaterdag 10 oktober
Helaas is ook op de laatste dag van de Week van de Duurzaamheid door de Corona-maatregelen het Energieloket gesloten.

Heb je vragen over het verduurzamen van jouw woning, stuur dan even een mail aan duurzaam@capelleaandenijssel.nl en wij komen bij je terug.