Volgende stap in verkenning naar stadsverwarming

In de eerste fase van deze aanbesteding hadden alle warmteleveranciers de mogelijkheid om zich aan te melden als warmteleverancier voor het gebied. Twee warmteleveranciers hebben zich aangemeld: Eneco en Ennatuurlijk. Met deze warmteleveranciers verkennen we wat overstappen op stadsverwarming zou betekenen en zou kosten voor de bewoners. Zo krijgen we het beste en voordeligste aanbod voor woningeigenaren in Florabuurt en omgeving. Op basis van dit aanbod beslist de gemeenteraad of stadsverwarming daadwerkelijk wordt aangelegd. De gesprekken duren tot na de zomer van 2022. Eind 2022 weten we meer over het vervolg.

Aardgasvrije toekomst

2050 lijkt nog ver weg. Maar ook in Capelle gaat het om veel woningen die aardgasvrij gemaakt moeten worden. Daarom gaan we nu al aan de slag in diverse wijken. In de Florabuurt en omgeving is het een mooie kans om de overstap naar duurzame energie tegelijk te maken met activiteiten uit de, nu nog in concept, gebiedsvisie Florabuurt. Lees hier het laatste bericht terug over de verkenning naar stadsverwarming in Florabuurt en omgeving.

Heeft u vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft over de ontwikkelingen rondom stadsverwarming in de Florabuurt en omgeving. Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Of kent u iemand die niet mag ontbreken in de klankbordgroep? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl.