Verduurzamen, hoe doe je dat als VvE? Op die vraag kregen ruim 40 bestuursleden van VvE’s uit Capelle aan den IJssel antwoord op maandagavond 7 oktober.  Via de groene loper, die speciaal voor de Week van de Duurzaamheid was uitgerold, kwamen de bestuursleden het gemeentehuis binnen. Daar deelden verschillende sprekers hun kennis en ervaring met de aanwezigen.

De heer Oomen (VvE-belang) vertelde dat er verschillende subsidies en leningen beschikbaar zijn voor VvE’s. Denk aan de energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds en de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE van het Rijk. Hij spoorde de aanwezigen aan om zich nu al goed te laten informeren met een maatwerk energieadvies, middelen te reserveren en een planning te maken ter voorbereiding op de komst van een alternatief van aardgas.

De heer Petri (Energie Collectief Capelle) sloot daar bij aan. Hij deelde een globaal stappenplan met de aanwezigen. Tenslotte deelden de heren Van Ballegooijen en De Wee van VvE ’s Gravenstate hun aanpak. Zij gaven aan dat zij vooral verduurzamen om het wooncomfort in de woningen van hun gebouwen te verbeteren. Samen met het ECC en Heijmans werkt een speciale Duurzaamheidscommissie aan een maximaal haalbare en financieel verantwoorde verduurzaming van het complex waarbij in principe wordt gestreefd naar een voor de bewoners/eigenaars kostenneutrale investering.

Geïnspireerd geraakt? De presentaties komen binnenkort op de website. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met het ECC via info@energiecollectiefcapelle.nl. Zij denken graag met je mee!