Ook voor de jaren 2020 t/m 2022 stelt gemeente Capelle aan den IJssel weer subsidie beschikbaar voor vergroening. Per jaar is er € 25.000,- subsidie beschikbaar. De subsidie kan worden aangevraagd voor groene daken, groene gevels en groene (natuurlijke) erfafscheiding als dit een schutting langs de openbare weg vervangt.

Groen dak
Veel Capellenaren hebben de afgelopen jaren met subsidie een groen dak aangelegd. Naast het toevoegen van natuur en bijdragen aan de biodiversiteit levert een groen dak ook voordelen op het gebied van isolatie, opvang van regenwater, verlenging van de levensduur van het dak, verhoging van het welzijn en geluidsisolatie. De hoogte van de subsidie bedraagt € 25,- per m² met een maximum van 50% van de totale kosten.

Groene gevel
Minder toegepast maar zeer fraai is een verticale constructie van planten tegen de gevel van een gebouw. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen beplanting die vanuit de grond omhoog groeit en langs de gevel wordt geleid (subsidie € 50,- per strekkende meter) en beplanting die in cassettes aan de muur wordt bevestigd (subsidie € 50,- per vierkante meter). Ook hierbij geldt dat de subsidie maximaal 50% van de totale kosten bedraagt.

Groene erfafscheiding
Een nieuw onderdeel binnen de subsidieregeling is het terugdringen van het aantal schuttingen dat aan de openbare weg grenst. Om Capellenaren te stimuleren tot het vervangen van deze schuttingen voor een groene, levende erfafscheiding (bijvoorbeeld een groene haag) bedraagt de subsidie hiervoor 35% van de kosten voor het materiaal en de beplanting. Arbeidsloon wordt niet gesubsidieerd.

Meer informatie
Alle voorwaarden zijn opgenomen in de subsidieregeling 2020-2022. 

Aanvragen
Wil je subsidie aanvragen? Klik hier voor het aanvraagformulier. Voor vragen kun je mailen naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl. Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang dat je eerst  subsidie aanvraagt voordat je tot aanleg van groen overgaat.