De Capellenaar krijgt het voor elkaar. In Capelle aan den IJssel stimuleert de gemeente niet alleen Capellenaren, maar vooral ook Capelse bedrijven om te kiezen voor duurzame oplossingen, zoals zonne-energie. Een mooi voorbeeld hiervan is Hallmark. Hallmark heeft inmiddels meer dan 900 zonnepanelen geplaatst op het dak van hun kantoor in Capelle. Wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) en wethouder Harriët Westerdijk (Economie) bezochten de locatie op bedrijventerrein CapelleXL.

Het dak van Hallmark in Capelle is een mooi zichtbaar resultaat vanuit het project ‘Zon op bedrijfsdaken’. Met in totaal 909 zonnepanelen is de gemiddelde jaarproductie 270.000 kWh. Daarmee kun je 99 huizen van stroom voorzien. Naast het project in Capelle, heeft Hallmark ook op het dak van het distributiecentrum in Krimpen 2.708 zonnepanelen geplaatst voor nog eens 295 huishoudens. Dit alles past in de filosofie van Hallmark Cards om op een duurzame wijze de merkwaarden uit te dragen: Op een Hartelijke manier Optimistisch naar de toekomst kijken en Uitgesproken in woord en beeld Samen die toekomst realiseren.

Project ‘Zon op bedrijfsdaken’
Stichting BIZ CapelleXL, gemeente Capelle aan den IJssel en adviesbureau Econnetic zijn gestart met het project ‘Zon op bedrijfsdaken’ om ondernemers enthousiast te krijgen over te stappen naar duurzame energie. En het werkt. Perry Menken, logistiek manager bij Hallmark, werd enthousiast na een bijeenkomst die werd georganiseerd voor ondernemers van CapelleXL. Hij heeft veel gesproken met de adviseurs van Econnetic die het bedrijf vanaf het begin begeleidden om tot dit succesvol resultaat te komen. Zo geven zij advies over dak- en gebouwconstructie, subsidies, financiering, elektrische installaties en energieverbruik. Perry Menken: ‘Er waren wat hobbels op de weg, maar we hebben ons goed laten informeren en konden zo ook de directie overtuigen om hiervoor te gaan. Het is belangrijk dat je je als bedrijf goed verdiept en de partijen op tijd erbij betrekt die daarvoor nodig zijn’.

70.000 zonnepanelen in 2022
De gemeente heeft de ambitie om eind 2022 in totaal 70.000 zonnepanelen in Capelle geïnstalleerd te hebben. Wethouder Nico van Veen: ‘Om dit te kunnen halen richten we ons vooral op grote daken van bedrijven, daar kunnen we grote stappen maken. Om bedrijven te stimuleren over te gaan op duurzaamheidsmaatregelen, werken we samen met partijen die bedrijven kunnen helpen en goed advies kunnen geven’.

Interesse
Heb je als bedrijf interesse in zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Neem dan contact op via duurzaam@capelleaandenijssel.nl