Wil jij de buurttuin uitbreiden of de natuurspeeltuin opknappen? De provincie Zuid-Holland verdubbelt het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt voor jouw groene project, tot een maximum van €5.000. Klik hier om jouw campagne te starten via Crowdfunding Voor Natuur.

Voorjebuurt.nl begeleidt de deelnemers bij het voorbereiden en uitvoeren van hun crowdfunding actie. De provincie financiert tot 50% van het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt. Deelnemers zonder beschikking over ANBI status maken kans op een bijdrage tot maximaal €2.000, voor deelnemers met ANBI status is dat maximaal €5.000.

Op de website van Crowdfunding Voor Natuur kun je zien welke initiatiefnemers je al voor zijn gegaan! Zo realiseren vrijwilligers en campinggasten in Voorne-Putten sinds 2018 1 hectare voedselbos, met 80 fruit- en notenbomen en dit jaar ook een moestuin en struiken voor plukfruit. Wijkbewoners van Spoorwijk in Den Haag gaan de tuin van hun buurthuis vergroenen, met onder meer coniferen, vlinderstruiken, fruitbomen en rozen. Hierdoor zal de tuin meer gebruikt worden.

Lees meer: www.crowdfundingvoornatuur.nl