Afvalvrij en circulair

Capellenaren kunnen in de Week van de Duurzaamheid onder andere op woensdag 6 oktober meelopen met een rondleiding bij de milieustraat en de kinderen van het Kindercollege en Kinderlab gaan samen zwerfafval verzamelen in het stadscentrum. Heeft u kleine elektrische apparaten liggen waar u geen gebruik van maakt? Deze apparaten kunt u de hele week inleveren in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Deze spullen krijgen dan een tweede leven! Dat is het principe van circulariteit.

Daarnaast zijn er veel andere duurzame activiteiten zoals de Duurzaamheidsmarkt op donderdag 7 oktober. De WoonWijzerWagen staat op maandag 4 oktober in Schenkel en woensdag 6 oktober in Oostgaarde klaar voor uw vragen over energiebesparende maatregelen. Hier kunt u uw gratis energiebesparende producten halen. Meer weten over de voordelen van zonnepanelen, verduurzamen met de VvE of de concept plannen voor aardgasvrij Capelle? Neem dan deel aan de bijeenkomsten op maandag 4 oktober en dinsdag 5 oktober.

Duurzaamheid voor kinderen

Vrijdag 8 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs. De vrijdag staat daarom in het teken van duurzame activiteiten voor de jeugd. In de bibliotheek aan het Stadsplein kunnen kinderen op vrijdagmiddag meeluisteren bij het voorleesuur naar mooie duurzame verhalen. Aansluitend kunnen de kinderen knutselen met afvalmateriaal en boeken ruilen bij de boekenruilbeurs. Ook kunnen jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar op vrijdagmiddag 8 oktober in een workshop van het WALHALLAb kunstwerken maken met afval.

Meer weten over het volledige programma? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl/agenda