Samen aan de slag tegen klimaatverandering

Vanuit humor, hoop en handelingsperspectief gaan Capellenaren samen met de coaches zes avonden, steeds met twee of drie weken ertussen, aan de slag met een ander thema. Denk aan keuzes in vervoer, verduurzaming van de eigen woning, maar ook bijvoorbeeld eetgewoontes. Jacqueline, Judith en Siebe, zelf opgeleid tot coach bij KlimaaatGesprekken, staan te popelen om in Capelle aan den IJssel te starten met de eerste groepen. “Als groepscoach hebben we ook de hele methodiek ervaren als deelnemers. Een warm bad, ik voelde me meteen geaccepteerd; geen schuldgevoel of verwijt over waar iedereen staat in zijn proces. Ik heb ervaren hoe fijn het is met mensen die om het klimaat geven, om daarover in gesprek te gaan en iets eraan te doen!”

Spelenderwijs klimaatbelasting verminderen

In de loop van zes workshops wordt de klimaatbelasting van deelnemers spelenderwijs flink verminderd. Ook al gaat het bij de gesprekken om oriëntatie, de coaches zien vaak een vermindering van 20 tot soms wel 50% van de klimaatbelasting. Omdat voorbeelden direct in de praktijk te brengen zijn. De nadruk ligt tijdens de workshops vooral op wat men al doet en wat er nog meer binnen bereik ligt. Er zijn nog een aantal plekken vrij voor de eerste workshopreeks. De eerste workshopreeks begint op 5 april 2022. De tweede reeks begint op 21 april.

Meedoen?

Ook deelnemen aan de Klimaatgesprekken die Jacqueline, Judith en Siebe in Capelle aan den IJssel in april geven? Aanmelden kan via www.klimaatgesprekken.nl/aanmelden. De eerste 24 Capellenaren die zich aanmelden voor de workshopreeks, krijgen het inschrijfgeld terug. De workshopreeks is één van de vier acties vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Kijk voor meer informatie hierover op www.duurzaamcapelle.nl/subsidies-en-acties.