Julia Lückerath, bewoner in Schollevaar, heeft meegedaan met de buurtactie energiebesparing. ‘Ik had last van veel vocht in mijn keukenkastjes, door een vochtige kruipruimte. Ik was benieuwd hoe ik dit kon verhelpen en hoe ik nog meer energie kon besparen.’

Veel kruipruimtes van eengezinswoningen zijn vochtig waardoor er in de gehele woning een verhoogde luchtvochtigheid is. Een vochtige woning is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Vochtige muren en vloeren zorgen voor een slechtere isolatie, waardoor je meer moet stoken voor een goed leefklimaat. En dat merk je op je energierekening.

Advies op maat
Op de informatieavond van de buurtactie in Schollevaar heeft Julia zich ingeschreven voor een energiescan. Een adviseur van de WoonWijzerWinkel kwam bij haar langs om de energiescan uit te voeren en heeft haar advies gegeven over de maatregelen die zij kon treffen.

Julia heeft nu dubbelglas. Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, en dus hoeft zij minder te stoken. Hiermee kan zij al tot €240,00 per jaar besparen. Ook heeft zij nu LED lampen. LED lampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen, geven net zoveel warmte en licht én gaan langer mee. Daarmee kan zij €30,00 per jaar besparen. Ook heeft zij bodemisolatie laten aanbrengen in de kruipruimte. Hiermee kan zij jaarlijks €160,00 besparen.

Julia: ‘Zonder de energiescan en het advies had ik daar zelf niet aan gedacht. De bolletjes piepschuim in mijn kruipruimte zorgen voor veel minder vocht en daarmee een beter leefklimaat. Ook bespaar ik nu energie, omdat mijn huis beter is geïsoleerd. Volgens mijn energieleverancier verbruik ik nu al minder stroom.’

De buurtactie energiebesparing in Schollevaar is de 10e buurtactie die het Energie Collectief Capelle heeft georganiseerd in samenwerking met gemeente Capelle aan den IJssel en de WoonWijzerWinkel. In september 2019 komt er een nieuwe buurtactie in andere buurten in Schollevaar. Bij een buurtactie krijg je als bewoner een uitnodiging voor de bijeenkomst in de buurt. Tijdens de bijeenkomst kun je je inschrijven voor een energiescan, deze kost €35,00. Er komt dan een adviseur bij uw langs om u te helpen bij het nemen van de juiste maatregelen.