Meer dan honderd mensen in de zaal en 250 geïnteresseerden die online meekeken. HR++ glas is gewild! De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Zij gaven tijdens de bijeenkomst op de Gemeentewerf heel concrete informatie over de actie. Zoals: meet van te voren alle maten op van de ramen. Geef dat daarna aan in het online inschrijfformulier. Daarna komt glaszetter Sensglas met een offerte. U zit dan nog nergens aan vast. Na ongeveer tien dagen volgt er een bezoek aan huis om te kijken wat de beste oplossing is. U heeft dan alle tijd om vragen te stellen. Wanneer de ramen geplaatst worden, is nu nog niet te zeggen. Dat ligt aan hoeveel mensen meedoen aan de actie. In de winter werkt de glaszetter gewoon door.
John Renirie van het Energie Collectief Capelle was ook aanwezig en vertelde over de warmtebeeldenactie van afgelopen winter. “Daaruit bleek dat er nog een grote stap te zetten is op het gebied van glas.”

HR++ past in bijna alle kozijnen
De technische adviseurs van het Regionaal Energieloket kozen op basis van prijs, kwaliteit en ervaring de beste installateur glaszetter. Sensglas uit Den Hoorn voert het plaatsen van HR++ glas uit. Zij leveren geen kozijnen, maar werken samen met een timmerman die kozijnen kan aanpassen of houtrot kan aanpakken. Vanuit de zaal kwamen veel vragen over kozijnen. Het goede nieuws: in 99 procent van alle gevallen past HR++ glas in alle kozijnen. Hout, aluminium of kunststof; dat moet geen probleem opleveren. Bij stalen kozijnen is het de vraag of er nu al dubbel glas in zit. Dan zou HR++ moeten lukken.
In het kort een greep uit alle vragen, mét antwoorden
Is een ventilatierooster in het raam mogelijk? Ja, maar dat is wel duurder.
Zijn de prijzen inclusief plaatsingskosten? Ja.
Kan er ook HR++ glas in een dakkapel? Ja.
Past HR++ ook in Velux dakramen? Dat moet de glaszetter bekijken. Het ligt aan de dikte van het glas dat er nu in zit.
Is het ook mogelijk voor een schuifpui? Ja.
Kan HR++ in een lichtkoepel? Ja.
Wat is de garantie? Vanuit de fabrikant tien jaar op lek en blindslag. Op foutjes in de kitlaag kunt u de glaszetter altijd aanspreken.
Op welke website is het inschrijfformulier te vinden? www.regionaalenergieloket.nl/acties
Bekijk hier nog meer vragen en antwoorden
Subsidie en lening
Ook was er aandacht voor de subsidie die u kunt krijgen. 30% als u twee duurzame maatregelen voor uw woning neemt, 15% bij een maatregel. Let op: om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u minimaal 8m2 glas bestellen. Had u de afgelopen twee jaar al een andere duurzame aanpassing aan uw huis gedaan? Ook dan kunt subsidie krijgen. Die werkt met een terugwerkende kracht van 24 maanden.
Heeft u financiële ondersteuning nodig bij deze glasactie? Het Nationaal Warmtefonds heeft een lening voor duurzame maatregelen: de rente is 4,5%. Heeft u een inkomen onder de 60.000 euro? Dan is de rente 0%. Onlangs zijn de voorwaarden voor rentevrije leningen verruimd en de maximale leenbedragen verhoogd. Wethouder Duurzaamheid Sjoerd Geissler kon alvast verklappen dat de gemeenteraad bezig is om 1,5% korting te geven op die 4,5% rente. “Over een maand weten we meer.”
Inschrijven
Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/acties.
Belangrijk: zorg dat u zich voor 6 november inschrijft!
Let op: Deze collectieve actie is gericht op woningeigenaren. Bewoners die onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen niet meedoen aan de collectieve actie. Dit komt omdat grote verduurzamingsmaatregelen aan het pand/woningen een verantwoordelijkheid zijn van de VvE. U kunt voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen het beste contact opnemen met uw VvE bestuur.
Was u verhinderd op de avond? Meld u zich hier aan om het webinar terug te kijken. U ontvangt dan een e-mail met een terugkijklink.