U maakt uw omgeving groen(er) door tegels te vervangen voor bomen, planten en bloemen. De gewipte tegels kunt aanmelden voor het NK Tegelwippen. We vertellen u bij onze kraam alles over de tegelwedstrijd én de gratis Tegeltaxi en winactie die daarbij horen. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen over een regenton, groene erfafscheiding, groene gevel en een groen dak. U krijgt dan meteen uitleg over de subsidie die u daarvoor kunt aanvragen.  

Wilt u meer leven in uw tuin of op uw balkon? Heet dieren welkom door af te wisselen met verschillende soorten groen. We geven u bij onze kraam tips voor een levende, diervriendelijke tuin. Als u toch bij onze kraam bent, haal dan gelijk een gratis zakje zonnebloemzaadjes op om mee te doen aan onze zonnebloemwedstrijd.  

Ga voor groen in elk seizoen

Alles wat op aarde zoemt, kruipt, loopt, fladdert, zwemt, groeit is onmisbaar. Daarom is 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Planten, dieren, schimmels, bacteriën én de mens hebben elkaar nodig om te overleven. Alle verschillende soorten houden elkaar in evenwicht. Het levert ons voedsel, water, zuurstof en een schone lucht op. Wat dieren en insecten nodig hebben om te leven, verschilt niet veel met dat van ons: voldoende eten, een veilige woning en een fijne leefomgeving. Dat vinden ze in een groene omgeving. Kom voor onze tips om van uw tuin en balkon een groen paradijs te maken naar onze groenkraam op de markt of bekijk de pagina Ga voor groen in elk seizoen.