Aanvragen energietoeslag voor 2022

Heeft u een lager inkomen? En de energietoeslag van 2022 nog niet aangevraagd of gekregen? Dan kunt u nog een aanvraag doen tot en met 30 juni 2023.

U kunt een aanvraag doen als u een eigen energiecontract heeft of energie betaalt via de huur of servicekosten. Dit laatste gebeurt vaak bij stadsverwarming. We kijken niet naar de hoogte van uw maandbedrag. Dus ook met een goedkoper contract kunt u de energietoeslag aanvragen.

Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie en kunt u de aanvraag doen. Heeft u nog een vraag over de energietoeslag? Mail dan naar energietoeslag@ijsselgemeenten.nl.

Bijzondere bijstand voor energiekosten

Naast de energietoeslag kunt u soms ook bijzondere bijstand voor energiekosten krijgen. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent en daardoor een hoge energiekosten heeft. Dan kunt u voor de extra stook- of stroomkosten misschien bijzondere bijstand krijgen. Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/bb

Energie besparen

Heeft u een hoge energierekening? Dan kunt u met energie besparen uw verbruik verminderen. We hebben de belangrijkste tips op een rij gezet, waarmee u zonder kosten of met kleinere uitgaven aan de slag kunt. Volg de tips op, dan kunnen uw energiekosten flink omlaag.

Handige links