Het kroosvlindertje, de schuursikkelmot, een Duitse wesp en wilde reseda. Het groeit, bloeit, vliegt en krioelt allemaal in Capelle aan den IJssel! Bij een BioBlitz gaat u buiten aan de slag met de vraag: wat leeft er op 100 vierkante meter?

Voor de maai-mei-minder-maand stelden we een BioBlitz in voor Capelle. Capellenaren kunnen daarin aangeven welk dier of plant ze tegen komen via een app. Dat kan natuurlijk in het Schollebos, maar ook gewoon in eigen tuin! Niets mis met een gezellige merel, akkerhommel, klein koolwitje, slak, worm of rups.

Ontdek en noteer

Ontdek samen met andere Capellenaren hoeveel soorten er te vinden zijn in Capelle. De BioBlitz voor Capelle duurt nog tot en met 31 mei. Dus houd ogen en oren goed open de komende dagen en noteer. Bekijk de Capelse BioBlitz online.

Hoe doet u mee?

Stap 1: Installeer de ObsIdentify app.
Stap 2: Maak in de app een account aan voor waarneming.nl. Let op: uw gebruikersnaam komt op waarneming.nl en in de BioBlitz te staan.
Stap 3: Ga binnen Capelle op pad naar van alles wat groeit, bloeit, vliegt en krioelt. Maak via de ObsIdentify app een foto een upload uw waarneming. Is de waarneming zeker? Sla ‘m dan op. Is de waarneming niet zeker? Maak dan nog een foto, of ga op zoek naar een ander plantje of beestje.
Stap 4: Als uw waarneming zeker is én binnen de gemeente Capelle aan den Ijssel is gemaakt, doet deze automatisch mee aan de BioBlitz.

Bekijk alle waarnemingen tot nu toe 

Wilt u uw eigen waarnemingen terugvinden? Zoek dan op de namen van de soorten die u heeft gevonden. Klik op de soort, en ontdek wie naast u nog meer deze soort heeft gevonden.

Waarom staat mijn waarneming niet in de BioBlitz?

Kunt u uw waarneming niet terugvinden in de BioBlitz? Dit kan de volgende reden hebben:

  • De soort is beschermd. De waarneming blijft dan onzichtbaar. (Dit gebeurt wanneer een soort gevoelig is voor verstoring of stroperij. Waarneming.nl houd je waarneming dan verborgen van andere mensen, om de soort zo te beschermen).
  • De app ObsIdentify kan de waarneming niet op soortnaam vaststellen.
  • De waarneming is niet zeker.
  • De waarneming is door waarneming.nl afgekeurd, omdat de app per ongeluk de verkeerde soort heeft gemarkeerd.
  • De waarneming betreft geen soort, maar een verzamelnaam (bijvoorbeeld ‘zandbij onbekend’).

Kijk daarnaast goed of uw waarneming de eerste waarneming was van een soort, of dat iemand anders deze soort al eerder had gevonden. Zoek in de BioBlitz naar je soort en klik er op. U ziet dan of andere mensen de soort al eerder hebben gevonden. Uw waarneming wordt hier dan aan toegevoegd.