De werkgroep bestaat uit medewerkers van de gemeente Capelle en de WoonWijzerWinkel en vrijwilligers van het Energie Collectief Capelle (ECC). In 2020 organiseerde de werkgroep 4 acties:

– Een Buurtactie in Middelwatering (voorjaar 2020).
– En een Buurtactie in de Dansen- en Ervenbuurt in Schollevaar (najaar 2020). 37 woningeigenaren namen maatregelen. Zij isoleerden hun woning en/of plaatsten zonnepanelen.
– Een informatieavond over zonnepanelen (voorjaar 2020).
– En een informatieavond over isolatie (najaar 2020). 18 woningeigenaren plaatsten zonnepanelen of isoleerden hun woning.

Het zal u niet verbazen dat de Corona-maatregelen ook invloed hebben op de resultaten van deze acties. De acties leverden in 2020 minder CO2 besparing op dan de acties van vorige jaren. Toch is de werkgroep blij met wat er allemaal al is bereikt. Ook in 2021 staat de werkgroep weer voor u klaar om u te informeren over verduurzamen. En u te helpen uw woning te verduurzamen. Samen maken we Capelle duurzaam!

Wat kunt u doen om te besparen?

Woont u in Middelwatering of de Dansen- en Ervenbuurt? Heeft u nog niet meegedaan met een actie? Geen probleem. De WoonWijzerWinkel verzorgt regelmatig aanbiedingen. U kunt ook van de aanbiedingen gebruik maken als u in een andere buurt in Capelle woont. De WoonWijzerWinkel en het Energie Collectief Capelle vertellen u hier graag meer over.