Op dinsdag 4 juni 2019 heeft de gemeente Capelle aan den IJssel een minisymposium Informatieplicht georganiseerd voor ondernemers in Capelle. Vanaf 1 juli 2019 is het namelijk verplicht om als bedrijf energiebesparende maatregelen te rapporteren. Tijdens de bijeenkomst zijn ondernemers bijgepraat over de achtergrond en werking van de informatieplicht. Benieuwd hoe de bijeenkomst is geweest, wat er van jou verwacht wordt en welke ondernemers jou al zijn voorgegaan? Bekijk dan het filmpje!

Bekijk hieronder  de presentaties die zijn gegevens op dinsdag 4 juni

Bekijk hier het filmpje van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In dit animatiefilmpje wordt uitgebreid uitgelegd wat de informatieplicht inhoudt, hoe je weet of het jou aangaat en welke stappen jij kan nemen.

Geldt de informatieplicht ook voor jou?
Gebruikt je bedrijf of kantoor 50.000 kwh elektriciteit, 800 GJ stadsverwarming of 25.000m3 aardgas per jaar of meer? Dan ben je verplicht om energie te besparen. Val je onder deze energiebesparingsverplichting? Dan ben je ook verplicht om de Rijksoverheid uiterlijk 1 juli 2019 te informeren.