Duurzamer en veiliger rijden

Met deze actie wil de gemeente Capelle bewoners bewust maken van het effect van rijden met een juiste bandenspanning. De actie draagt bij aan een schonere en veiligere omgeving. Als een auto met de goede bandenspanning rijdt, levert dat meerdere voordelen op. Het is goed voor de verkeersveiligheid én beter voor het milieu.

Hoe werkt het?

Servicemedewerkers van Band op Spanning staan zondag 7 november tussen 11.00 uur en 17.00 uur op het buitenparkeerterrein bij De Terp (Hollandsch Diep). Daar zullen zij de automobilisten aanspreken over deze gratis service. Iedere gecontroleerde auto krijgt een kaartje onder de ruitenwisser met daarop een overzicht van de metingen en besparingen. Ook vermelden zij de door de fabrikant geadviseerde bandenspanning. Dan weet u precies hoeveel spanning u de volgende beurt op uw banden moet zetten!

Meer tips?

Er zijn nog veel meer manieren om klimaatvriendelijker te rijden. Veel auto’s hebben tegenwoordig bijvoorbeeld handige systemen voor aan boord, zoals de cruise control en ECO-modus. Daarmee rijdt u met een kleine moeite een stuk zuiniger en comfortabeler. Wilt u meer tips om klimaatvriendelijker auto te rijden? Ga dan naar lekkeropweg.nu.

Heeft u vragen?

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl.
Met vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl