Capelle Campus: auto’s weg en afval scheiden

In de zomervakantie van 13 t/m 17 augustus leerden kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 op het Zadkine Startcollege van alles over het milieu! Leerlingen van basisscholen Ontdekrijk, De Tweemaster, Pieter Bas en De Horizon leerden middels verschillende workshops van maandag tot en met vrijdag op speelse, projectmatige en vooral gezellig manier alles over het milieu.

Zo hebben zij een bezoekje gebracht aan de DCMR, Gemeentewerf en Ontmoetingstuin Hitland, hebben zij kunst gemaakt van afval en hebben zij een echte mening gevormd over hoe zij vinden dat we met het milieu omgaan. En daar waren ze erg duidelijk over. “Alle auto’s moeten weg en afval moeten we scheiden!”

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de Bibliotheek, de Gemeente Capelle aan den IJssel, DitISWIJS, Sportief Capelle, Noes Fiolet’s Studio’s en een heleboel fantastische vrijwilligers droegen hun steentje bij aan de Campus. Buurtcoach Astrid Keerveld en Kinderbuurtcoach Isabelle Van den Bergh zijn trots en blij met de mooie samenwerking en succesvolle week: “Op naar volgend jaar!” Filmpjes van de Capelle Campus zijn te bekijken op het YouTube-kanaal van Capelle Campus. Volgend jaar is er weer een nieuw thema voor de kinderen uit Oostgaarde!