Vraag de Energietoeslag aan

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u energietoeslag krijgen voor 2022. De toeslag is € 1.300. U kunt de toeslag tot en met 30 juni 2023 aanvragen via dit formulier. Ook in 2023 komt er weer een energietoeslag. Rond de zomer neemt de regering daarover een besluit. Daarna weten we wanneer u de toeslag kunt aanvragen.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Dan betaalt het Tijdelijk Noodfonds Energie misschien een deel van uw rekeningen. Dit kan voor de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023. Een laag inkomen is in dit geval minder dan bruto € 2.980 per maand voor een alleenstaande en € 3.794 voor samenwonenden. Kijk op www.noodfondsenergie.nl of u een bijdrage krijgt. Dit kan tot en met 31 maart 2023.

Let op: een aanvraag voor het Noodfonds kan alleen via een telefoonapp. Veel mensen vinden dat lastig. De wijkwinkels helpen u ermee. De bezoekadressen staan op welzijncapelle.nu.

Tegemoetkoming energielasten voor mkb-ondernemers

Zijn uw energielasten zeven procent of meer van uw totale omzet? Vraag dan de tijdelijke tegemoetkoming in de energielasten aan. De regeling is voor bedrijven, stichtingen, culturele instellingen en semipublieke instellingen die voldoen aan de voorwaarden.

Aanvragen kan naar verwachting in het 1e kwartaal van 2023. U kunt op rvo.nl aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden.