Bewoner Volkert Bakker: Groen dak levert meer op dan sparen

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de subsidie voor een groen dak uitgebreid. Volkert Bakker heeft een groen dak met zonnepanelen en maakte dankbaar gebruik van deze subsidie. Lees hier het volledige artikel

Volkert Bakker wilde uit milieuoverwegingen al een tijdje zonnepanelen op het platte dak van zijn woning aan het Meidoornveld, maar hij twijfelde nog vanwege de hoge kosten. Een vriend kon vertellen dat het aardig wat opbrengt, meer dan wanneer je het geld op een spaarrekening zet. Ook de combinatie van panelen en een groen dak zou efficiënt zijn. “Ik ben me gaan oriënteren op een groen dak en de gemeente Capelle aan den IJssel bleek subsidie hiervoor te geven”, vertelt Bakker.

“Een groen dak brengt verkoeling. Daardoor zullen zonnepanelen efficiënter opbrengen. Op zo’n plat dak wordt anders de omgevingstemperatuur wel zestig of zeventig graden op een warme zomerse dag. Dan renderen panelen minder goed. Door een groen dak wordt de temperatuur binnenshuis ook lager (met een plat dak kan het boven op een warme dag behoorlijk warm worden).

Uitbreiding subsidie
De gemeentelijke subsidieregeling voor groene daken en groene gevels is uitgebreid. De belangrijkste wijzigingen zijn dat er voor een particulier nu geen maximum meer wordt gesteld aan het aantal gesubsidieerde vierkante meters (minimaal 4 m²) en dat het groene dak middels trays of rollen zelf kan worden aangelegd. Daarnaast is de regeling nu ook toegankelijk voor bedrijven.

Lees hier het artikel in de IJssel en Lekstreek