Ramen zijn een zwak punt in een woning. Veel warmte gaat verloren via het glas. Bij enkel glas of standaard dubbel voelt het raam koud aan in de winter. HR++ of triple glas vermindert dat. U bespaart hiermee zo’n 15 tot 25 procent op uw stookkosten. Interesse?

Inloop vanaf 19.00 uur met koffie/thee. Het programma duurt tot 20.30 uur. Daarna kunt u nog wat napraten en drinken.

Inschrijven

U hoeft zich alleen aan te melden als u de informatieavond online wilt bijwonen. Als u de informatieavond op locatie wilt bijwonen, dan kunt u gewoon binnenlopen (inloop vanaf 19.00 uur).

Aanmelden voor de online sessie: ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties. Vul uw postcode in, klik op ‘Glasactie Capelle aan den IJssel’. Klik op ‘Aanmelden informatieavond’. U ontvangt een e-mail met de link.

Na de informatieavond kunt u zich aanmelden voor de collectieve inkoopactie.

Capelle Aardgasvrij

Alle woningen in Capelle moeten in 2050 aardgasvrij zijn. Dat doen we als gemeente samen met onze bewoners. Stap voor stap, wijk voor wijk.

In Capelle aan den IJssel zijn er op dit moment twee mogelijkheden om van het aardgas af te gaan: aansluiten op een warmtenet, of het vervangen van de cv-ketel door een (hybride) warmtepomp.

Elke wijk is anders. Daarom onderzoekt de gemeente met bewoners en ondernemers hoe ze hun wijk aardgasvrij kunnen maken. Zeker als daar misschien een warmtenet komt. In vier wijken zijn deze verkenningen al gestart: Florabuurt en omgeving, ‘s-Gravenweg West, bedrijventerrein CapelleXL en Rivium. Andere wijken komen later aan de beurt. U hoort van de gemeente wanneer het zover is.

2050 lijkt nog ver weg. Toch is het slim om een plan voor de komende jaren te maken. Begin met sparen en zoek uit welke subsidies er zijn. Gaat u bijvoorbeeld over een tijdje verbouwen of verhuizen? Dat zijn mooie momenten om te beginnen.

Tijdens deze avond kunt u uw vragen stellen over hoe u kunt overgaan naar een aardgasvrije woning.